Åk ut på utlandspraktik!

IAESTE förmedlar internships i över 80 länder för främst teknologer, naturvetare och arkitekter. Våra internships varierar i längd – de kan vara allt från 2 till 18 månader långa. Vi har platser som passar studenter som läser på högskolenivå oavsett årskurs. I vissa fall går det att kombinera internships med examensjobb.

IAESTE hanterar det administrativa arbetet och hjälper dig att ordna med arbets- och uppehållstillstånd, skatt och försäkringar. Den lokala IAESTE kommittén i det land du åker till ordnar med boende och fritidsaktiviteter. Som trainee får du en månadslön som skall täcka levnadskostnaderna i det landet du åker till och räcka till lite extra fickpengar. Du betalar själv kostnader för resan, uppehälle, eventuella visum och försäkring.

Nedan kan du se en film gjord av den svenska studenten Emil Ljungberg som gjorde sitt internship i Berlin. För när du väl är på plats kommer den lokala IAESTE-kommittén ta hand om dig väl. De fixar allt för att du ska ha en så bra tid som möjligt. På fritiden kommer du lär känna människor från hela världen som också gör sitt internship på samma plats som dig.