Inför ditt internship

Innan du ger dig iväg på ditt internships finns det några saker som du bör tänka på.

Försäkring
Alla som deltar i IAESTEs utbyte måste ha en sjuk- och olycksfallsförsäkring som gäller i utlandet. Det kan bli dyrt att vara oförsäkrad! IAESTE erbjuder en komplett reseförsäkring via ERV. Försäkringen bekostas av dig som student men är utan självrisk.

Student reseförsäkring ger ett fullgott reseskydd och är anpassad för dig som praktiserar utomlands. Du kan du teckna den för exakt det antal dagar du behöver.

Klicka här för försäkringsvillkor.
Klicka här för broschyr.

Beställ försäkringen via sweden@iaeste.org
Om du ska praktisera inom EU – glöm inte försäkringskassans EU-kort!

Visum
Svenska medborgare behöver ibland ha visum för att besöka ett annat land. Visum söks genom landets ambassad eller konsulat här i Sverige, länkar till dessa kan du hitta på UDs hemsida. Om det land du ska söka visum till inte har någon ambassad i Sverige så söks visum genom landets ambassad i något närliggande land. Om du behöver tips och råd om visum är du välkommen att kontakta oss via sweden@iaeste.org.

Kultur
IAESTE svarar gärna på frågor angående kultur, klädkoder m.m. Du kommer att få en kontaktperson hos IAESTE i det land du ska resa till när du blivit accepterad till ditt internship.

Vaccin
Vid resa till vissa länder rekommenderas resevaccin, du hittar mer information på vaccinationsguidens hemsida.