Student

Sök internship!

Lär mer om hur hela IAESTEs process fungerar och vad du behöver tänka på. Du kan söka internship närsomhelst i dina studier.

Så här går det till!

Inför ditt internship

Här är allt du behöver ha koll på inför ditt internship.

Läs mer!

Vad är ett IAESTE-internship?

Vi hjälper till att ordna skatt, visum, och försäkring. Där IAESTE i landet dit du kommer ordnar boende, aktiviteter och after work. för studenter. Det är för teknologer, designstudenter, ekonomer, arkitekter och konststudenter. Du kan åka närsomhelst under dina studier eller som nyexaminerad.. Praktikplatserna är mellan 6 veckor och 18 månader långa. Det flesta är mellan 10 0ch 20 veckor och en del går att kombinera till ett examensarbete.

Alla IAESTE-internships är avlönade så att du kan fokusera på att lära dig och uppleva.

För de flesta praktikplatser är engelska huvudspråk. Det finns även andra platser som har ytterligare krav på språkkunskaper.
Välj mellan över 80 länder. Förstärk ditt CV med internationell och praktiska erfarenheter. Prova att leva och arbeta i ett annat land. Förbättra din kommunikation- och språkkunskaper. Få kontakter i yrkeslivet utomlands. Upptäck dig själv ute på nya äventyr.

Reseberättelser

Alla studenter som åker på praktik ombeds skriva en essä eller på annat sätt berätta om sina upplevelser och sin praktik. Klicka vidare så kan du läsa några av våra tidigare utåkande studenters redogörelser och hur deras praktik har varit. Låt dig inspireras!
Filmen här är gjord tidigare IAESTE medlemmen David i samband med hans internship i Colombia.

David Petterson – COLOMBIA 2016

3:e året, Maskinteknik på Chalmers Tekniska högskola

 

Engagera dig

IAESTE drivs av studenter i hela världen som tillsammans bildar en stor familj. Att vara engagerad ger till massor av möjligheter och nya erfarenheter! Se vart vi finns och vad som är på gång!


Läs mer!

Frågor och svar

Vad tjänar man? Kan jag söka? Kan jag åka till USA via IAESTE? Här finns svaren på alla dina frågor, annars får du kontakta oss.


Läs fler svar!

Därför vill du söka

Ta ett språng ut i världen och utmana din “comfort zone”!

Utveckla din kompetens genom praktisk erfarenhet i arbetslivet.

Upplev världen ur nya perspektiv.

Skapa nya kontakter och få vänner för livet.