skip to Main Content
031-772 23 56 iaestesweden@chalmers.se

Skapa ett konto på vår internationella portal www.iaeste.net. Så snart kontot bekräftats av oss får du möjlighet att se vilka praktikplatser som erbjuds – och söka de som passar dig bäst! Nya platser kan dyka upp när som helst under året, men det allra största utbudet finns under perioden februari-maj.

 • Global Offers: Öppna att söka för studenter i hela världen, året om. Har individuella deadlines. Kan bara sökas en åt gången.
 • FCFS Offers: Öppna att söka för studenter i hela världen. Den behöriga student som söker först blir nominerad till arbetsgivaren.
Studenter med flaggor
Aktuella platser
Utforska praktikplatser i helskärm

Så här söker du:

1. Skapa konto

Skapa ett konto på vår sökportal www.iaeste.net – här kan du – efter att kontot blivit bekräftat av oss – se alla tillgängliga internships och hitta just ditt. Var noga med att fylla i samtliga detaljer när du registrerar dig. IAESTE Sverige tar inte ut några avgifter, vare sig för registrering eller ansökan.

2. Ansök

När du hittat en eller flera platser som du vill söka – och kontrollerat att du uppfyller arbetsgivarens krav – skickar du iväg en förfrågan, “Create application”, genom ditt konto på iaeste.net. Om det gäller “AC Offers” kan du söka upp till 5 alternativ – och har möjlighet att ange prioritetsordning. Om IAESTE bedömer att du uppfyller kvalifikationerna och beslutar att nominera dig, godkänns ansökan och du går vidare med att ladda upp följande ansökningshandlingar:

 • “Student nominated form” – skrivs ut och skrivs under när du fyllt i personuppgifter och önskade datum på iaeste.net i anslutning till platsen du söker.
 • Motivationsbrev på engelska riktat direkt till företaget och med fokus på arbetsuppgifterna i fråga.
 • CV (på engelska)
 • Kursutdrag/transcripts (på engelska)
 • Registreringsintyg (på engelska), som visar att du läser vid en svensk högskola.
 • Passkopia
 • Rekommendationsbrev (på engelska – valfritt, men kan vara ett plus)
  I vissa fall krävs även någon form av engelskintyg, som IELTS- eller TOEFL-test eller ett intyg från en lärare att du behärskar språket.
 • Övriga handlingar – se info kopplad till respektive plats på www.iaeste.net

3. Nominering och beslut

En eller flera studenter nomineras av IAESTE till arbetsgivaren. Ibland görs intervjuer över telefon eller videosamtal innan de bestämmer sig. Arbetsgivaren har alltid sista ordet när det gäller vem som får platsen.

4. Dags för praktik

Om en arbetsgivare gett dig en plats så finns IAESTE där för dig och hjälper till med försäkring, arbetstillstånd, visum och att hitta boende på din destination. Själva resan bokar du själv.

Back To Top