skip to Main Content
031-772 23 56 iaestesweden@chalmers.se
IAESTE-studenter samlade
Sök en praktikplats

IAESTEs platser kan sökas under vilken del av din utbildning som helst, och i många fall även inom ett år efter avslutad examen.

Så här ansöker du
Betald praktik - med chanser att upptäcka nya kulturer

Praktik med IAESTE innebär en fantastisk möjlighet att uppleva ett annat land och en annan kultur – vi finns representerade i alla världsdelar, i över 80 länder. Du kommer få värdefulla praktiska erfarenheter som är relevanta för dina studier – och som stärker ditt CV för framtiden. Alla IAESTEs platser är dessutom betalda! Praktiklönen varierar men ska alltid åtminstone räcka till mat och uppehälle. Ersättningsnivåerna är beroende av vilken arbetsgivaren är och i vilket land det handlar om.

Som IAESTE-student har du alltid ett nätverk av personer runt om kring dig. Den lokala IAESTE-organisationen på din destination hjälper till att ordna boende, och kommer att bjuda in dig till olika sociala aktiviteter. Du får även hjälp med allt administrativt, såsom att söka visum, arbetstillstånd och att öppna bankkonto. Genom att åka iväg med IAESTE skapar du ett internationellt nätverk och får vänner för livet!

De flesta praktikplatser har engelska som huvudspråk. I vissa fall förekommer andra språkkrav, vilket i så fall framgår av platsbeskrivningen.

Reseberättelser

Alla studenter som åker på praktik uppmuntras att skriva en essä – eller att på annat sätt berätta om sina upplevelser och sin praktik.

Reseberättelser från svenska studenter Internationella reseberättelser

Filmen nedan är gjord av David Petterson i samband med hans internship i Colombia 2016 – vid tiden läste han 3:e året på Maskinteknik på Chalmers tekniska högskola:

Back To Top